torstai 11. toukokuuta 2017

Hiljaiseloa

Herätelläämpä blogia taas eloon. Paljon on tapahtunut kaiken kanssa. Ja tämä on ollut luvattoman pitkään ilman uusia tekstejä. Tammikuulla kotiutin peitetikkikoneen ja lupasin yhteistyötä Espoon Koneelle. 3kk piti olla aikaraja, milloin päivittelen peittariini liittyviä asioita, mutta kuinka ollakkaan en sitä saanut aikaiseksi. No vähän jälkijunassa tullaan :)

Ensimmäiset hetket koneen kanssa oli tutustumista, sitten koitin löytää säätöjä mieluiselleni tikkileveydelle, eli 1 ja 3.s neula käytössä. Tämä vei sen 3kk, toki sain paljon valmista tänä aikana ja päälle tikki oli mainio, mutta alalankojen kanssa oli ongelmaa. Oli suunnitellut erilaisia postauksia, miten konetta voisi esitellä. Ehkä nämä kaikki suunnitelmat vielä toteutuvat.Tässä tämä minun uusi aarre. Lankoja käytössä 3kpl ja neulat 1 ja 3.


Ensimmäiset vaikutelmat koneesta olivat hyvät. Se toimi kuin unelma. Sitten päätin testata näihin housuihin, mihin farkkutasku odotti kiinnittämistään. Olen arkaillut käyttää mitään muuta kuin normaali ompelukonetta farkkuun ja kuullut, kuinka peittarit ovat kranttuja kankaista tai tikkiä joutuu säätämään jotta toimii eri kankailla. Rohkaisin mieleni ja annoin mennä. Ei mitään ongelmaa, varmasti se ruksutti ensin farkku+farkku käänteen, sitten tasku joustocollegen päälle ja uudestaan koneen alle. Parhaimmillaan kangasta oli 4xfarkku ja 1xjc ja kaikki meni moitteetta.Samalla valmistui pojalle paita, mikä odotti käänteiden ompelua.


Kaavana housuissa oma Unto-housut, mitä saa minulta tilattua. Koko 116. Kankaat näihin vaatteisiin on Noshilta ja Paapiilta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti