keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Rokkipojan pöksyt - kaavoittelua

Kaavoittaminen ja mittojen mukaan tekeminen on todella mielenkiintoista ja samalla hiukan pelottavaa. Onneksi on näitä pieniä joiden kanssa voi harjoitella, niin ei mene kangasta kovin paljon hukkaan jos epäonnistuu :D Olen aikoinaan kaavoittanut yhden hameen ja tehnyt siitä tutoriaalinkin vanhaan blogiin. Tämä kaava tai muunnokset siitä on vieläkin käytössä. 

Meidän lastentarvikeliikkeellä on oma merkki, jonka collarit on yksi ainoista kaupan housuista, mitkä pysyy pojan päällä. Ne vaan on tehty aika jämäkästä collegesta, enkä halua maksaa 15€ yksistä housuista tämän ikäiselle :)

Aloitin mittaamalla vyötäröstä nilkkaan mitan, sitten mittasin vyötärön ympäryksen ja leveimmän kohdan pepusta sekä näiden etäisyyden toisistaan. Seuraavaksi mittasin reiden paksuimman kohdan ja etäisyyden vyötäröön. Takakappalehan on aina leveämpi kuin etukappale ja takana pitää olla pepulle tilaa niin mittasin kuvitelluista sivusaumoista pepun leveyden.

Sitten laskemaan... Ensin piirsin tuon vy-nilkka mitan paperille, tästä tulee siis sivusauma, ja aloin piirtämään takakappaletta. Pepun leveys jaetaan kahdella ja piirretään mitta tuohon kohtaan mikä sen etäisyys oli vy:stä. Vy jaetaan ensin kahdella, sitten siirretään kuvitellusta etukpl mitasta suhteessa saman verran senttejä tähän takakappaleelle kuin oli tuossa pepun leveimmässä kohdassa ja jaetaan taas kahdella. Reiden mitta jaetaan kanssa kahdella ja siirretään suhteessa senttejä takakappaleelle. Takakoukku/kaarroke tulee näiden kahden mitan väliin ja sen piirsin mutu tuntumalla. Puntit on suorat, eli tuosta reiden mitasta piirsin alas kaavan toisen sivun. Etukappale piirrettiin muuten samallalailla, mutta mitat tulee nyt vain vähennyslaskuina noista takakappaleen mitoista. Tässä on raakaversio.

Varsinaiseen kaavaan ja koekappaleeseen lisäsin väljyyksiä sivusaumaan n.2cm ja vyötäröä korotin ja muokkasin 2cm ylös päin. 


Hyvin istuu :)

                                               


Än, yy, tee Hyppy! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti